19:30

Ohtana/Aapua FF

Referat: Haparanda FF - Ohtana/Aapua FF

Ohtana/Aapua vinner bortakampen mot Haparanda med 2-0 (2-0).
OA inleder bra och är det spelförande laget i inledningen. I den 9:e minuten slår Mikael Krekula en fin hörna som elegant nickas i mål av Adam Zingmark. Efter målet fortsätter OAFF att trumma på och dominerar spelet. I den 18:e minuten är det Miikka Koivuniemis tur att komma med en hörna som når Danne Mäki vars nick går till Adam Zingmark som tåar in 0-2. Sista kvarten tappar OA spelet och Haparanda dominerar dock utan att skapa några vassare målchanser. Vi går till paus med ledning 2-0 vilket är ganska rättvist.

Andra halvlek blir mer ett ställningskrig där HFF dominerar bollinnehavet men det är ändå OA som skapar dom målchanser som finns under halvleken. Johannes Pekkari har två bra lägen där ett skott tar i burgaveln och tåpajen räddas fint av målvakten. Trots övertag i bollinnehav har HFF väldigt svårt att få till några farligare lägen och när inte heller Albin Tornbergs fina genombrott följt av ett vasst skott resulterar i mål blir slutresultatet 0-2.

Sett över hela matchen vinner OAFF fullt rättvist utan att för den skull övertyga spelmässigt. I ett starkt försvar går dom extra plussen denna gång till Johannes Ylipää i målet samt till Adam Zingmark som förutom gediget spel blev stor matchvinnare med sina två mål. På mittfältet krigade alla stenhårt men vi ger det extra plusset till Joakim Larsson som spelade föredömligt i defensiven. Offensivt var Johannes Pekkari planens främste forward och insatsen hade varit fem-stjärning om han hade lyckats sätta ett mål på sina chanser. Bäst i Haparanda var Alekis Autoniemi i försvaret samt Miikka Paldan och Carlos Soriano i det offensiva spelet. Domare Sara Wiinikka gör en kanoninsats under första halvtimmen men tappar lite då spelet blir allt orenare i andra halvlek, men som helhet en klart godkänd insats av Sara.

Laget: Kotten - Kero, Palo, Adam, Micke K - Jocke L (ut 80), Johan S, Daniel M, Miika K - Joel H, Johannes P (ut 85)
Ers: Jocke J (in 80), Albin (in 85)